Дієта

Шкідливе харчування: як використовувати його для поліпшення дієти

Як вживати шкідливу їжу, щоб дотримуватися своєї дієти – не додаючи жиру і в той же час отримувати від неї додаткову користь? Шкідлива їжа може поліпшити зовнішній вигляд, контролювати апетит під час дієти і допомогти скинути зайвий жир.Після того, як ви вибрали дієту або відповідне для вас харчування, залишається питання – як включити всі улюблені продукти, які ви не повинні вживати, не ставлячи під загрозу свої результати.Деякі вибирають екстремальний підхід, обмежуючи всі шкідливі продукти до 100%, рухомі бажанням досягти швидких результатів.

Проблема в тому, що цей підхід найчастіше вибирають люди, які не мають великого досвіду в дієтах.Без заздалегідь встановлених звичок харчування і досвіду, які забезпечують гнучкість в дієті, дуже важко підтримувати цей тип режиму довго для досягнення бажаних цілей, а також для фіксації досягнутих результатів.З гормональної та психологічної точки зору вважається нормальним, щоб в режимі були присутні улюблені, але «нездорові продукти».

Цей підхід відомий як правило або принцип 90/10.Даний підхід – це дієта, при якій 90% калорій надходить із здорової їжі, а решта 10% з улюблених страв і напоїв. Ці 10% можуть складати 1-2 прийоми їжі на тиждень: піца, пиріг, морозиво, спагетті з соусом, темний шоколад і багато іншого.

В залежності від результатів, до яких ви прагнете, і поточного стану, в якому ви знаходитесь, ви можете використовувати шкідливу дієту в своїх інтересах. Наприклад, якщо ви хочете позбавитися від зайвого жиру, краще буде вибрати дієту, яка доставить вам задоволення, але в той же час містить високу поживну цінність. Прикладами є темний шоколад і спагетті.

Хоча якщо нарощування м’язової маси є пріоритетом, а не збереження низького відсотка жиру, то було б прийнятно вибрати морозиво, торт, солодощі та інші в якості шкідливої дієти.Поширені помилки, пов’язані з вживанням шкідливої їжі.Помилка № 1: “шкідливий” день замість шкідливої їжі.

Перетворення одного шкідливого прийому їжі неправильне харчування протягом дня – звичайна справа. Одна з причин полягає в тому, що люди не зупиняються ні на секунду, щоб подумати про те, скільки зайвих калорій вони можуть прийняти за цілий день безладного харчування.Інша причина в тому, що шкідлива їжа може збити з пантелику сталу рутину або дієту, а потім сплутати всі інші прийоми їжі протягом дня.

Емоційне харчування є третьою причиною. Не кожен може контролювати себе і повернутися до своєї дієти після запланованої шкідливої дієти.Це не тільки завдає шкоди статурі, до якого ви прагнете, і здоров’ю шлунка, але також створює зв’язок з їжею, яка може стати серйозною перешкодою для досягнення довгострокових результатів.

Помилка № 2: немає попереднього плану.Якщо у вас немає шкідливої їжі, запланованої на певний день (дні), є велика ймовірність, що ви спожива більше, ніж необхідно. Наприклад, ви поїли піци в четвер, а в п’ятницю ви розумієте, що перебуваєте на дні народження.

Щоб переконатися, що ви не переборщіть з шкідливою їжею, непогано б точно визначити, в який день вона буде споживатися.Звичайно, цей день можна змінити в разі необхідності, але найбільш оптимальним для фітнесу є вживання шкідливої їжі до або після важких тренувань груп м’язів, які ви хочете підкреслити.Помилка № 3: зловживання шкідливою їжею.

Більшість ентузіастів від фітнесу вважають, що їм потрібно дуже шкідливе харчування. Одного разу, бо була важка тренування, одного разу, тому що прийом було пропущено випадково, ще раз, тому що виникло свято, і так далі.Часті шкідливі прийоми їжі можуть зробити негативний вплив не тільки на різке збільшення споживання калорій, але і на запальні процеси.

Ви можете відчувати дискомфорт в шлунку протягом декількох годин після великої піци, що рідко трапляється при вживанні здорової їжі.Цей негатив не просто миттєвий. У цього також є потенціал, щоб втрутитися в поглинання поживних речовин протягом наступних декількох днів, що, в свою чергу, може серйозно зашкодити вашому прогресу.

Помилка № 4: алкоголь і шкідливі страви.Алкоголь не зберігатися у вигляді підшкірного жиру. Проблема з вживанням алкоголю пов’язана з тим, що він дає додаткові калорії і в той же час блокує окиснення жирів подібно вуглеводів.

Результатом цього процесу є менша здатність організму використовувати жир для виробництва енергії, тому що він повинен спочатку «спалити» алкоголь.Тому вживання алкоголю в помірних кількостях не принесе великої шкоди, але регулярне вживання не дозволить організму використовувати накопичений жир як джерело енергії.Ось кілька основних порад, щоб зменшити шкоду від вживання алкоголю:- не вживати більше 1-2 разів на тиждень;- обмежити споживання жиру в той же день;- не вживати жирну їжу разом з алкоголем;- уникати напоїв, які містять додані вуглеводи і цукор – пиво, коктейлі.

Яка ж тоді користь від шкідливої їжі?Для кожного потенційного негативу існує відповідний позитив.Плюс № 1: психічне розслаблення.Якщо ви раціональні у своєму виборі, ви можете використовувати шкідливу їжу для душевного розслаблення.

Знання того, що ви заслуговуєте суботньої трапези з друзями на вулиці, може стати передумовою для старанної роботи протягом усього тижня.Плюс № 2: гормональні переваги.Коли досягається певна точка у втраті жиру, споживання висококалорійної дієти може стимулювати процес (спалювання жиру) протягом наступних кількох днів.

З різким скороченням підшкірного жиру або строгих дієт функція щитовидної залози значно знижується і рівень лептину відповідно.Більш високий приплив калорій може мати позитивний ефект в цьому випадку, якщо це зроблено правильно – без переїдання.Плюс № 3: поповнення глікогену.

Якщо ви відчуваєте втому і розумієте, що ваше тіло повільно, шкідлива їжа може знову наповнити м’язи глікогеном, коли вам це дійсно потрібно.Плюс № 4: інструмент балансу.Шкідлива їжа може бути використана в якості інструменту для балансування статури.

Наприклад, якщо біцепс і трицепс є слабкою м’язової групою, то шкідлива їжа в період тренування руки може надати позитивний ефект, даючи більше енергії, захищаючи м’язи і забезпечуючи великою кількістю поживних речовин, ніж зазвичай.Як насолоджуватися шкідливою їжею, не порушуючи дієту?Складіть план і отримаєте уявлення про те, коли шкідливі прийоми їжі повинні відбудуться. Використовуйте шкідливу їжу, щоб отримати додаткові переваги.

Бажано вибирати продукти, які не тільки містять багато калорій, але і містять харчову цінність.Не вживайте алкоголь у поєднанні з висококалорійними продуктами (особливо джерелами жирів).Якщо ви хочете добре закусити шкідливою їжею, видаліть частину калорій з попередніх страв.

Висновок.Багато ентузіасти від фітнесу намагаються виправдати свій поганий результат тільки шкідливою їжею, не розуміючи, що вони можуть отримати з неї користь. Наприклад, якщо кожні 4-5 днів ви відчуваєте, що вам необхідно порушити дієту, існує висока ймовірність того, що ви не зможете домогтися більших успіхів у досягненні ваших цілей у фітнесі, тому подумайте про те, що потрібно змінити у вашому плані.

З іншого боку, якщо ви можете методично і логічно використовувати шкідливу їжу в своїх інтересах, ви не будете відчувати себе погано.Також пам’ятайте, що дуже важливо, яку шкідливу їжу ви виберете. Шкідливі домашні страви можна контролювати з точки зору калорій набагато краще, ніж шкідливі страви з ресторану, де часто є додаткові приховані калорії з таких джерел, як масло і цукор.

І ще раз: шкідлива дієта – це всього лише 1 прийом їжі, а не споживання продуктів, які ви не повинні їсти протягом дня.Якщо ви будете слідувати правилу 90/10, вам, швидше за все, буде легше слідувати дієті в довгостроковій перспективі, і ці 10% не будуть заважати, особливо втрати ваги, формування бажаного тіла або підтримання результатів.Перед тим, як дотримуватися будь-якої дієти, необхідно проконсультуватися з фахівцем.

Related posts

Leave a Comment