Дієта

Дієта №9. Смачний раціон при цукровому діабеті.

Дієта №9 (стіл №9) Це – збалансоване лікувальне харчування, призначене для контролю і лікування цукрового діабету легкого і середньої тяжкості (1 і 2 ступеня).Раціон харчування столу №9 сприяє нормалізації вуглеводного обміну і попереджає порушення жирового обміну.Дієту 9 також можна застосовувати для схуднення.

У даній статті зібрані смачні, а головне корисні рецепти, які допоможуть Вам з легкістю дотримувати дієту!М’ЯСНІ СТРАВИ:Овочевий суп з фрикаделькамиовощной бульйон,олія,яловичина,морква,цибуля,капуста цвітна, броколі),курячий білок, зелень.З яловичини зробити фарш, додати в нього цибуля, кріп, курячий білок, сіль і перець. Сформувати фрикадельки.

У бульйон покласти моркву, капусту, пасеровану на олії цибулю, і коли бульйон закипить, опустити в нього фрикадельки. Варити до готовності фрикадельок.Говядина400 р говядины2 ст.

л. оливкової масла0,5 л молокапучок зеленищепотка солі і перцю.Яловичину промивають, позбавляють від вологи з допомогою паперових серветок і нарізають на шматочки.

У сковороду з високими стінками наливають оливкове масло, додають м’ясо і злегка обсмажують. Потім додають молоко, подрібнену зелень, сіль і перець, закривають кришкою і тушкують на невеликому вогні до тих пір, поки не вийде соус кремової консистенції (20-40 хвилин).Тефтелі яловичу вирізку – 200 г;бурий рис – 30 г;яйце – 1 шт;цибулина – 1 шт.

;сметану – 20 г;пучок зелені.Яловичину з цибулею пропускають через м’ясорубку. Готовий фарш залишають у холодильнику на кілька хвилин.

Рис ретельно промивають і поміщають в каструлю з підсоленою водою. Відварюють до готовності. Після того, як готовий рис охолоне його змішують з фаршем і пропускають через м’ясорубку.

Потім додають яйце, сіль і трохи перцю. З фаршу формують тефтелі і відправляють в пароварку. Варять до готовності.

Подають прикрасивши зеленню і сметаною.Парові котлети: індичка, курка, говядина1 яйцо100 гр житнього хліба вимоченого в 50 мл нежирного молокасоль, перецВзять м’ясо, перекрутити через м’ясорубку двічі, додати яйце, цибуля, сіль, шматочок житнього хліба, вимоченого в молоці. Всі інгредієнти добре перемішати, сформувати котлети і викласти їх на друшляк, поставлений на каструлю з киплячою водою, накрити кришкою або використовувати пароварку.

Котлети готуються 15-20 хвилин, у процесі готування їх не потрібно перевертати.Котлети з телятини паровыеТелятина,молоко,цибулю, масло вершкове.М’ясо і цибулю пропустити через м’ясорубку.

Влити молоко і розтоплене вершкове масло, посолити. Для додання красивого кольору можна додати тертої моркви. Котлети викласти на решітку пароварки.

Варити 15-20 хвилин. Перець, фарширований овочами і курицейперец болгарський 4 шт;курячий фарш 300г;велика морква;2 цибулини;капуста білокачанна 70г;оливкова олія 2 ст. л;помідорів;сіль, перець, кріп.

Видалити насіння з перцю, відварити близько 7 хвилин. Овочі, нарізати дрібними кубиками і тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Охолодити овочеву масу, змішати з м’ясним фаршем, сіллю, перцем потім нафарширувати перець.

Викласти у велику миску, залийте томатним соусом і поставити в духовку на 30 хвилин.Курка в сметані 200 г курячого филе2 ст. л.

сметаны1 луковицаст. л. мукипучок зеленищепотка солиМясо промивають, підсушують паперовим рушником, поміщають в каструлю з підсоленою водою і відварюють.

Коли філе звариться, його акуратно виймають з води і після охолодження нарізають. Цибулю нарізають кільцями і відварюють в сотейнику з водою до м’якого стану. Потім додають м’ясо, борошно і останньою – сметану.

Якщо вода випарувалася, додають ще. Тушкують протягом 10 хвилин. Готову страву посипають подрібненою свіжою зеленню.

Запіканка з кабачків і курячого фаршакуриный фаршрепчатый луккобачкитвердый сырсливкирастительное маслоВыложите на змащене олією деко фарш, потім нарізаний півкільцями цибулю, вершки, подрібнений за допомогою великої терки кабачок, сир і вершки. Всі інгредієнти кладуть шарами. Запікайте блюдо протягом півгодини (при 180 градусах).

Картопляні зрази з мясомГовядина,картопля,сіль,цибуля,рослинна олія,зелень.Відварне м’ясо і пасеровану цибулю пропустити через м’ясорубку. Варена картопля протерти, додати сіль.

З картопляної маси сформувати кружальця і на середину викласти фарш, зліпити кульки, посипати сиром. Варити на паровій бані, можна запекти.М’ясні або рибні тефтелі фарш риби/мясабурый рислукморковь1 белоктоматная паста У фарш, додати зварений до напівготовності рис з розрахунку 1:1, цибулю, моркву, білок 1 яйця.

Сформувати круглі тефтелі, викласти їх на деко, залити томатною підливою і тушкувати в духовці 40 хвилин при температурі 180 градусів. СТРАВИ З РИБИ:Рибне суфле 300 гр філе рыбы1 яйцо50 гр житнього булочки розмоченої в водесольрастительное масло для смазкиФиле, підходящою з дієтичного столу, риби перекрутити через м’ясорубку двічі, додати розмочену житнє булку, жовток, сіль. Білок збити міксером у пишну піну і обережно з’єднати з фаршем.

Форму для запікання змастити олією, викласти масу до половини об’єму і випікати в розігрітій духовці 15-25 хвилин при температурі 180-200 градусів.Риба з овочами філе хека або минтаяморковкалуктоматный сок20гр сметанысольФиле риби укласти на «подушку» з моркви і цибулі, посолити, залити склянкою томатного соку, додати ложку сметани і тушкувати на слабкому вогні 40 хвилин. Риба, запечена з сметанойСудак,сметана,масло рослинне,сіль,зелень петрушки.

Рибу обробити на порції, викласти деко. Посолити, укласти на неї кільця цибулі, побризкати олією і змастити сметаною. Запікати 25-30 хв.

ОВОЧЕВІ СТРАВИ:Рагу з овочів кабачокморковьлукболгарский перецтыквакартошка1 ст. л. масла50 гр.

сметанысольВ казан або скласти в горщик шарами овочі: кабачок, моркву кружечками, цибулю півкільцями, болгарський перець, гарбуз, картопля, налити води, щоб вона покрила овочі, і додати ложку соняшникової олії. В кінці додати сметану і сіль. Тушкована капуста з яблокамияблоки 75 р.

;капуста 150г.;масло вершкове 5 г;борошно 15 р.;Дрібно шаткуємо капусту, яблука ріжемо на часточки.

Перекладаємо на розпечену сковорідку, додаємо трохи олії і води. Тушкуємо, періодично помішуючи, перевіряючи готовність. Час приготування-20 хвилин.

ДЕСЕРТИ:Сирна запіканка з тыквойТыква,вершки,сир,яйця, ванілін за смаком, ксиліт.Гарбуз нарізати кубиками. Змішати сир, вершки, яйця і ксиліт за допомогою блендера.

У сирну масу ввести гарбуз. Масу викласти в змащену маслом форму для запікання, випікати близько 30 хвилин при 180° С. Пудинг 70 г яблок30 мл нежирного молока130 р кабачков4 ст.

л. муки1 яйцо40 г нежирної сметаны1 ст. л.

маслаКабачки і яблука промивають, очищають від шкірки і серцевини. Після натирають на тертці і додають молоко, борошно, розтоплене масло і яйце. Інгредієнти ретельно перемішують і виливають у форму для запікання.

Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.Вареники з творогатворог – 100 гяйцо – 1 шт. борошно – 10 гнежирная сметана – 20 гзаменитель цукру за смаком.

Сир розтирають доти, поки не вийде однорідна маса. Додають борошно, цукрово замінник і яйце. Всі інгредієнти добре перемішують.

Борошна потрібно рівно стільки, щоб вареники не були занадто рідкими і тримали форму. Змочивши руки водою з тіста формують вареники. Чашу мультиварки заливають гарячою водою (приблизно дві склянки) і поміщають зверху решітку, змащену маслом, на яку викладають вареники.

Час приготування 15-20 хвилин Сирники 200 г знежиреного сиру;3 ст. л. сухої вівсянки;1 яйце;щіпка солі;кориця за смаком.

Вівсянку заливають водою і залишають на 30 хвилин, щоб вона набухла. Сир протирають або розминають виделкою і змішують з набряклою вівсянкою, додають всі інші інгредієнти. З тіста формують сирники у вигляді невеликих коржиків.

Пластмасову решітку мультиварки застеляють пергаментом і викладають туди сирники. Включають мультиварку, вибирають режим “Приготування на пару”. Приблизно через 30 хвилин блюдо буде готово.

Яблучно -сирні суфлетворог 50г2 яйца2 яблокаРазомните сир, після чого пропустіть через сито з метою отримання маси однорідної консистенції). Змішайте сирну масу з яйцями і тертими яблуками. Ретельно перемішавши інгредієнти, розкладіть масу по формах.
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15-20 хвилин.

Related posts

Leave a Comment